Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner ziet prachtige bijkomstigheid in verwarring rond titel Verstappen

Had Max Verstappen na de zege in de Formule 1 Grand Prix van Japan nu wel of niet zijn tweede wereldtitel gewonnen? De complete onduidelijkheid over de regels zorgde met terugwerkende kracht voor een voor Red Bull ontzettend dankbaar moment.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won de Grand Prix van Japan in de regen op dominante wijze. Bij Red Bull rekende men snel en dacht men één punt tekort te komen voor de wereldtitel, ervanuit gaande dat men halve punten toe zou kennen voor een onvoltooide race.

Echter, volgens de reglementen was de race wel degelijk voltooid, aangezien de race 'onder groen' eindigde en de finishvlag werd gezwaaid. Daardoor werd na enige tijd duidelijk waarom er toch volwaardige punten toegekend werden en Verstappen dus kampioen was.

Mateschitz maakte tweede titel Verstappen nog mee

Red Bull-teambaas Christian Horner is maar wat dankbaar dat het zo in het voordeel van zijn team heeft uitgepakt, ook al had Verstappen anders de race erop wel de titel veiliggesteld. "We zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat we, juist vanwege die afwijking in punten, de volle mep toegekend hebben gekregen", zo begint Horner ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365.

"Daardoor was Dietrich Mateschitz er nog getuige van dat Verstappen zijn titel prolongeerde in de laatste race die hij voor zijn overlijden mocht aanschouwen. Dat was écht een pluspunt van het winnen van de titel in Japan. Dat was ook heel speciaal voor Max, en even zozeer voor het team en ik denk dat het simpelweg een buitengewoon jaar is geweest."

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"