Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ziet Red Bull-beweging steeds groter worden: "Toch wil men dat we op onze plaat gaan"

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet meer en meer fans van het Formule 1-team, dit ongetwijfeld mede door de successen van Max Verstappen en de dominantie van het Oostenrijkse topteam. Toch blijven er genoeg mensen die hopen op een mislukt project, zoals het motorproject.

Horner Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vooralsnog is Red Bull dit Formule 1-seizoen ongeslagen. Acht overwinningen in acht races en coureurs Max Verstappen en Sergio Perez op de eerste en tweede plaats in het klassement. Een ongekend dominant optreden dus en een jaar waarin het Oostenrijkse team waarschijnlijk weer beide titels zal pakken.

Sinds de overname van Jaguar won Red Bull meerdere titels, waaronder de vier kampioenschappen van Sebastian Vettel (inclusief constructeurstitels) en de twee titels van Verstappen (en de constructeurstitel van '22). Toch vindt teambaas Christian Horner zijn team nog relatief jong en nieuw, zo laat hij weten aan Motorsport.com.

Komt het besef van alle prestaties er wel? "Pas wanneer je even afstand neemt en kijkt wat we bereikt hebben, dan wel. We zijn nog steeds relatief nieuw en als het ware een van de nieuwere teams in de Formule 1. Maar de aanhang van het team zal groeien en groeien."

Red Bull Powertrains

"De geschiedenis zal uitwijzen wat we uiteindelijk zullen bereiken en doen", zegt Horner, ook kijkend naar de toekomst van Red Bull in de Formule 1. "We hebben enkele spannende hoofdstukken in het vooruitzicht, aangezien we onze eigen motorleverancier zullen worden."

"Er zijn waarschijnlijk veel mensen die willen dat we op onze plaat gaan door die weg in te slaan, maar geloof mij maar: er is binnen deze groep genoeg toewijding om ervoor te zorgen dat het slaagt."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken