Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner zag Red Bull profiteren van 'zeldzame baaldag' Mercedes

Het moment waarop Mercedes dit seizoen eindelijk een keer verslapte, wist Red Bull ongenadig hard toe te slaan. Het team van Max Verstappen veroverde de leiding in beide kampioenschappen tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco, tot vreugde van teambaas Christian Horner.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen reed op zondag met relatief gemak naar de zege in Monaco, terwijl Mercedes dure punten verspeelde door de uitvalbeurt van Valtteri Bottas en de mislukte strategie van Lewis Hamilton. Bovendien waren de kampioenen dit weekend niet in vorm. Het zorgde voor een geweldig resultaat voor Red Bull, oordeelt Christian Horner na afloop van de race als RacingNew365 hem samen met andere media opzoekt in de paddock.

"Het was een fantastische dag voor ons", begint de Brit zijn verhaal met een grote glimlach. "Ferrari had pech, maar Max pakte meteen bij de start de controle en controleerde de hele middag. Hij was snel op de momenten waarop het telde, hield zijn banden goed in de gaten. Het was een fenomenale prestatie van hem", zo klinkt zijn teambaas lovend.

Hij zag hoe Leclerc op zaterdag crashte en vervolgens de race op zondag niet kon beginnen, terwijl Ferrari er van uit ging dat zijn wagen niet ernstig beschadigd was. "Ferrari heeft een risico genomen en dat heeft zich niet uitbetaald. Je moet eigenlijk wel wat medelijden met ze hebben. Max was op zaterdag teleurgesteld omdat we niet konden zien wat voor een ronde hij neer had kunnen zetten. Hij is goed omgegaan met zijn frustratie en toen de kans zich deze zondag voordeed, heeft hij deze met beide handen gegrepen."

Volgens Horner was het van groot belang dat zijn team in Monaco doorpakte, zeker omdat Mercedes aan het kwakkelen was. Daar heeft Red Bull heel goed op ingespeeld, oordeelt Horner. "Het was belangrijk om hier onze kansen te pakken, want Mercedes had een zeldzame ‘off-day’. Het was belangrijk om daar van te profiteren."

"Dat hebben we gedaan en we leiden nu voor het eerst in het hybridetijdperk beide kampioenschappen. Dat is enorm bemoedigend, maar we gaan niet naast onze schoenen lopen. Er is nog een hele lange weg te gaan in dit kampioenschap, maar om in deze fase van het kampioenschap zo dicht op Mercedes te staan, is heel erg bemoedigend."

Mercedes faalde opzichtig tijdens de race in Monaco, terwijl Red Bull rustig bleef en de punten binnenhaalde. Zeker in de pitstraat ging het weer goed. Zit daar een verschil tussen het team van Verstappen en Mercedes? Horner wil niet oordelen over Mercedes, maar looft wel zijn eigen team als hij die vragen voorgeschoteld krijgt.

"Ons team is een geweldig raceteam met heel veel sterke punten en heel veel diepte. We zijn nu de eerste vijf races van het seizoen als eerste of tweede gefinisht. Het is een fenomenale prestatie als je bedenkt dat het grootste deel van de auto hetzelfde is als vorig jaar. Het hele team is, zeker door de pandemie, dichter bij elkaar gekomen en die prestaties zoals deze zondag zijn daar een duidelijk voorbeeld van."

Bezwijkt Mercedes eindelijk onder de druk? Zo ver wil Horner niet gaan, want het seizoen is nog maar net begonnen. "Er is nog een lange weg te gaan, maar als ze een baaldag hebben, is het belangrijk om veel punten te scoren. Om dat te doen én vervolgens aan de leiding te gaan in beide kampioenschappen, dat hadden we voorafgaand aan het weekend niet zien aankomen."

"Het laat maar weer eens zien hoe dicht het op elkaar zit en dat het snel weer anders kan zijn. We moeten zorgen dat we ons tot en met het slot van het kampioenschap in de positie bevinden om toe te slaan, want dan neemt de druk pas echt toe. Op dit moment is het belangrijk om consistent en betrouwbaar te zijn, en niet te veel terrein te verliezen."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf