Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner ziet tactische mispeer Ferrari: 'Daar had Verstappen geluk!'

Christian Horner had zijn strategen andere keuzes laten maken als hij in de schoenen van Ferrari had gestaan tijdens de Grand Prix van Miami. Hij denkt dat Max Verstappen misschien wat geluk heeft gehad, al was de Nederlander onder druk wel geweldig.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest in de slotfase van de GP van Miami nog even heel hard trappen om Charles Leclerc voor te blijven, maar uiteindelijk wist hij los te breken van de Ferrari en overtuigend de race te winnen.

In gesprek met Sky Sports blikt teambaas Christian Horner terug op de race. Hij denkt dat Ferrari misschien nog een andere keuze had kunnen maken en zo de zege van Verstappen af had kunnen pakken.

"We gaven alles wat we hadden na de safety car. We hadden geluk dat Ferrari geen pitstop maakte, want ze hadden waarschijnlijk voor de zachte banden kunnen gaan. Daardoor werd alles in ieder geval geneutraliseerd."

Complimenten voor Max

De druk werd na de safety car opgevoerd, maar Verstappen bleef koel en foutloos. Daardoor kan hij zich de eerste winnaar noemen van de Miami Grand Prix. Het levert hem tevens complimenten op van zijn teambaas.

"Zodra Charles in Max' zijn DRS zat, konden we hem maar niet van ons afschudden! Max stond onder zoveel druk in die positie en dan is het makkelijk om een band te blokkeren of iets dergelijks."

"Toch wist Max het clean te houden en geen fouten te maken. Langzaam maar zeker wist hij na een ronde of vijf à zes uit de DRS van Leclerc te komen en vanaf dat punt kon hij de race managen."

Tactische race

Verstappen wist al vroeg in de race de leiding te veroveren, nadat hij Carlos Sainz al bij de start had ingehaald en na een achttal ronden ook Leclerc voorbij streef. Daar kwam volgens Horner veel tactiek bij kijken.

"In de eerste ronden reed Max gewoon met Charles mee en hield hij zijn banden in de gaten. Dat was altijd al het plan geweest: hou de rechter banden in de gaten, hou de rechter banden in de gaten", benadrukt de Brit.

"Tegelijkertijd moesten we de druk op Leclerc houden, waarna Max het gat wist te dichten en hij gebruik wist te maken van zijn topsnelheid. Het was een tactische race!", aldus de teambaas van Red Bull.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull