Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ziet tactische mispeer Ferrari: 'Daar had Verstappen geluk!'

Christian Horner had zijn strategen andere keuzes laten maken als hij in de schoenen van Ferrari had gestaan tijdens de Grand Prix van Miami. Hij denkt dat Max Verstappen misschien wat geluk heeft gehad, al was de Nederlander onder druk wel geweldig.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest in de slotfase van de GP van Miami nog even heel hard trappen om Charles Leclerc voor te blijven, maar uiteindelijk wist hij los te breken van de Ferrari en overtuigend de race te winnen.

In gesprek met Sky Sports blikt teambaas Christian Horner terug op de race. Hij denkt dat Ferrari misschien nog een andere keuze had kunnen maken en zo de zege van Verstappen af had kunnen pakken.

"We gaven alles wat we hadden na de safety car. We hadden geluk dat Ferrari geen pitstop maakte, want ze hadden waarschijnlijk voor de zachte banden kunnen gaan. Daardoor werd alles in ieder geval geneutraliseerd."

Complimenten voor Max

De druk werd na de safety car opgevoerd, maar Verstappen bleef koel en foutloos. Daardoor kan hij zich de eerste winnaar noemen van de Miami Grand Prix. Het levert hem tevens complimenten op van zijn teambaas.

"Zodra Charles in Max' zijn DRS zat, konden we hem maar niet van ons afschudden! Max stond onder zoveel druk in die positie en dan is het makkelijk om een band te blokkeren of iets dergelijks."

"Toch wist Max het clean te houden en geen fouten te maken. Langzaam maar zeker wist hij na een ronde of vijf à zes uit de DRS van Leclerc te komen en vanaf dat punt kon hij de race managen."

Tactische race

Verstappen wist al vroeg in de race de leiding te veroveren, nadat hij Carlos Sainz al bij de start had ingehaald en na een achttal ronden ook Leclerc voorbij streef. Daar kwam volgens Horner veel tactiek bij kijken.

"In de eerste ronden reed Max gewoon met Charles mee en hield hij zijn banden in de gaten. Dat was altijd al het plan geweest: hou de rechter banden in de gaten, hou de rechter banden in de gaten", benadrukt de Brit.

"Tegelijkertijd moesten we de druk op Leclerc houden, waarna Max het gat wist te dichten en hij gebruik wist te maken van zijn topsnelheid. Het was een tactische race!", aldus de teambaas van Red Bull.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"