Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ziet twee verhalen bij Red Bull: "Verstappen geweldig, Perez lastig"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië een coureur op pole en een coureur op de vijftiende startpositie staan. Het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez in de kwalificatie was groot, en dat is niet voor het eerst.

Horner Perez Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner moet met gemengde gevoelens naar de kwalificatie hebben gekeken. Want waar het ene deel van de Red Bull-garage een vijfde poleposition van Max Verstappen aan het vieren was, zat de andere kant van de garage met de handen in het haar omtrent Sergio Perez. De Mexicaan wist voor de vijfde keer op rij het laatste deel van de kwalificatie niet te halen, deze keer lag hij er zelfs na Q1 al uit. Hierdoor zal hij race op zondag aanvangen vanaf de 15e startplek.

Het resultaat van de coureurs is niet het enige wat vandaag uiteenliep: "Het was een wisselvallige kwalificatie. Het weer was zo Brits als het maar zijn kan; regen en toch zonnig tegelijkertijd. Dit maakte het allemaal een beetje ingewikkeld voor ons, maar het ziet ernaar uit dat de race droger zal zijn. Dus dat we niet hoeven te wisselen tussen inters en slicks, zoals we op zaterdag hebben moeten doen", legt Horner uit.

"Geweldige prestatie voor Max, lastige kwalificatie voor Checo"

Een ander probleem, wat ook geldt voor het gehele veld, is dat de teams niet veel data hebben kunnen verzamelen op het circuit van Silverstone in droge weersomstandigheden. "Vanwege het weer hebben we niet veel data van de trainingen mee kunnen nemen, maar de pole van Max steken we in onze zak!"

En hier legt de Red Bull-teambaas de vinger precies op de zere plek van vandaag voor het team uit Milton Keynes, namelijk het verschil tussen zijn twee teamgenoten Max Verstapen en Sergio Perez in de kwalificatie. "Het was weer een geweldige prestatie van Max. Zijn vijfde pole op rij. Omgekeerd was het een lastige kwalificatie voor Checo, maar ik heb er vertrouwen in dat hij zondag een goede run heeft en genoeg heeft om voor te racen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team