Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner ziet verbetering bij Perez: "Exact zoals Verstappen dit altijd doet"

Christian Horner ziet vooruitgang bij de racekwaliteiten van Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen imponeerde tijdens de GP van Turkije, waar hij het Lewis Hamilton niet makkelijk maakte.

Horner Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met een naderende Lewis Hamilton was het aan Sergio Perez de taak om de titelrivaal van Max Verstappen zo lang mogelijk op te houden. Dit lukte aardig, de Mexicaan ging niet zomaar aan de kant en verdedigde keihard. Christian Horner is erg tevreden over de prestaties van zijn coureur tijdens de Turkse Grand Prix.

"Hij racete tegen Lewis exact zoals Max dat ook had gedaan", looft Horner in gesprek met onder meer RacingNews365. "Je kan zien dat hij in bocht nummer 14 wiel aan wiel strijdt en zelfs bijna de pitstraat in knalde tijdens het gevecht!" Hamilton liet weinig ruimte over, maar Perez was niet van plan terug de deinzen in het gevecht op het asfalt van Istanbul Park.

Even leek Hamilton gelijk voorbij te gaan aan Perez, maar na een fraaie verdedigingsactie kon de Mexicaan zijn positie behouden. "Lewis duwde hem nog langs de andere kant van de paal bij de pitstraat, maar daarna ontstond er een dragrace over start-finish. Hij kon er echter voor blijven, een geweldige actie."

Perez dook na de fraaie verdedigingsactie al snel naar binnen voor een nieuw setje intermediates. Volgens Horner was dit overduidelijk de juiste keuze. "We konden hem wel buiten houden om Lewis dwars te zitten, maar we wilden zeker zijn dat hij zijn positie zou behouden. We gingen er namelijk niet vanuit dat het eerste setje banden mee kon gaan tot het einde van de race."

Ook interessant:

Video: Dit bestuurt Max Verstappen buiten het circuit

Net als andere F1-coureurs beschikt ook autoliefhebber Max Verstappen over een mooi wagenpark. RacingNews365 heeft de wagens die Verstappen in bezit heeft en heeft gehad op een rijtje gezet in de volgende video.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"