© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner ziet Verstappen crashen: “Vervelend en frustrerend”

06 jul. 2018 15:44 René Oudman 1 reacties
From hero to zero: waar Max Verstappen vijf dagen geleden zijn Formule 1-concurrenten de hielen liet zien, stond de Red Bull-rijder vrijdagmiddag achterstevoren tegen de bandenmuur. Vroeg in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië verloor de Nederlander de macht over het stuur.

Red Bull-teambaas Christian Horner werd nog tijdens de sessie door het Britse Sky Sports om een reactie op het incident, dat Verstappen langs de zijlijn hield, gevraagd. “Het leek een beetje op een highsider, zoals je dat weleens bij motorraces ziet. De wagen brak uit naar links en pardoes was er weer grip. Juist daardoor schoot Max van de baan.”

“Het is vervelend en frustrerend, maar gelukkig hebben we Daniel (Ricciardo, red.) nog. Het programma dat we op de vrijdag af wilden werken, moeten we nu via hem organiseren.”

Verstappen had in de eerste vrije training een zesde tijd laten noteren: de 20-jarige was de enige rijder die niet op de zachtste compound rondreed. In de slotfase van de eerste oefensessie viel de Nederlander stil vanwege een versnellingsbakprobleem.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen