Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner ziet Verstappen een ander 'spel' spelen: "Barcelona was daar een voorbeeld van"

De Max Verstappen van dit jaar is niet meer de Max Verstappen van vorig jaar. Dat moet ook Christian Horner constateren. Hij merkt op dat zijn stercoureur anders in het seizoen staat en wijst naar de Grand Prix van Spanje als treffend voorbeeld van die stelling.

Verstappen Horner Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Wie is de grote favoriet voor dit weekend, Red Bull of Ferrari? De meningen daarover zijn verdeeld. Bij Red Bull gaan ze er een beetje vanuit dat het voordeel bij Ferrari ligt. Verstappen had zelfs al aangegeven dat Red Bull zich daar mogelijk maar bij neer moest leggen om in ieder geval een goed aantal punten na te jagen.

Als Sky Sports teambaas Christian Horner vraag of dit tekenend is voor de Max Verstappen van nu, antwoordt hij bevestigend: "Ik denk dat het ook heel tekenend was dat Max een hele goede start had in Barcelona en bij Leclerc aan kon haken, maar dat hij er toch niet vol voor ging aan de binnenkant van die bocht."

Ferrari favoriet, maar alles mogelijk in Monaco

"Hij speelt echt 'the longer game'", vervolgt de Brit. "Ik denk dat dat ook te maken heeft met een stukje ervaring en hij heeft nu natuurlijk ook zijn eerste titel al in de pocket."

Overigens kan Ferrari misschien best de favoriet zijn, niks is volgens Horner in beton gegoten, zeker niet in Monaco: "Kijkend naar afgelopen weekend zou je je geld misschien op Ferrari moeten zetten, maar de temperaturen zijn hier opnieuw erg hoog. Alles zal afhangen van de setup van deze auto's die nog steeds zó nieuw zijn. De auto's zijn hier in deze straten bovendien ook zó groot dat er van alles kan gebeuren."

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels