Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner ziet bescheiden Verstappen uitgroeien tot een grootheid: "Stiekem is Max trots"

Max Verstappen heeft zijn zesde race van het seizoen gewonnen. Dit keer geen bizar grote voorsprong op de rest van het veld, zoals we inmiddels bijna een beetje gewend zijn, maar toch was het wederom een dominante overwinning voor Verstappen in Canada.

Max Verstappen was bijna het gehele weekend de snelste. Op de tweede vrije training en het geweldige rondje van Alexander Albon in het tweede gedeelte van de kwalificatie na was de Nederlander dominant. Zo mocht hij vooraan starten tijdens de Grand Prix van Canada, die hij onbedreigd wist te winnen. Alleen een vogel maakte het hem nog even lastig.

Door deze overwinning staat Max met 41 zeges op gelijke hoogte met Ayrton Senna. Zijn teambaas Christian Horner heeft alleen maar lof voor de Red Bull-coureur: "Wat we hier zien is de verschijning van een megatalent. Je kunt hem nu in een adem noemen met de grootheden, nu hij op gelijke hoogte staat met Senna (op basis van het aantal overwinningen). Het podium van vandaag is heel representatief voor de Formule 1 als je kijkt naar de afgelopen decennia, met Lewis Hamilton, Max Verstappen en Fernando Alonso."

"Van binnen is hij echt wel trots"

Ondanks dat Max zich steeds vaker nestelt op de lijstjes met de grote bekende F1-namen, blijft hij rustig en weet hij zijn resultaten vast te houden. "Hij blijft maar presteren op zo'n hoog niveau. De race in Canada was fantastisch. En op zaterdag, de kwalificatie, die was uitstekend. De omstandigheden veranderden continu en hij kon zich daar prima op aanpassen, ongeacht hoeveel grip hij had. Het was Max op zijn best."

Toch denkt de Red Bull-teambaas dat Max echt wel een beetje trots op zichzelf is, ook al uit hij dat niet: "Ik denk dat een deel van hem daar diep van binnen stiekem echt wel trots op is. Ik denk niet dat hij iemand is die heel veel emotie toont, hij is heel bescheiden. Hij is erg ingetogen op verschillende manieren. Maar ik denk dat het achter de schermen toch veel voor hem betekent."

"Hij heeft nog wel wat in te halen"

Zelfs aan Horner laat hij zijn emoties niet zien, zo praat hij er ook niet met hem over: "Het is een heel normale jongen. Hij is niet iemand die van hoog naar laag springt op het podium en dat soort dingen. Hij houdt van racen, hij rijdt snel en hij geeft alles. En wat je ziet is wat je krijgt. Hij rijdt op een ongelofelijk niveau en aan de manier waarop hij te werk gaat, met het team en de rest, zie je de volwassenheid. Het is best vermakelijk soms, de dialoog die hij voert met zijn engineer tijdens de race."

Nu Red Bull het doel van het winnen van 100 wedstrijden heeft behaald, is de volgende stap volgens Verstappen om 200 wedstrijden te winnen. Dit zegt volgens Horner erg veel over zijn motivatie: "Het laat zien waar hij met zijn hoofd zit op dit moment. Hij is 25 jaar en heeft 41 wedstrijden en twee kampioenschappen gewonnen. Maar ik heb hem wel gezegd dat Adrian Newey inmiddels zijn 200e zege al viert. Dus hij heeft nog wel wat in te halen", grapt de teambaas.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024