Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner ziet vertekend beeld in Mexico: "Mercedes reed met meer motorvermogen"

Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton waren sneller dan Red Bull in de eerste vrije training in Mexico, al is dat volgens Christian Horner een vertekend beeld. De motor van de Duitse renstal stond namelijk al in een hogere stand dan de Honda-krachtbron bij de Oostenrijkse renstal.

Tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico waren zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton sneller dan de mannen van Red Bull. Max Verstappen en Sergio Perez werden met een verschil van een paar tienden respectievelijk derde en vierde, maar teambaas Christian Horner maakt zich geen zorgen. "Zij hadden de motor al wat verder opengeschroefd, dat zagen we ze in Austin ook al doen", trapt de Red Bull-teambaas mee af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Horner is meer dan tevreden met de prestaties van de RB16B en de Honda-motor. "Al met al was het een goede sessie voor ons."

Geen voordeel voor Red Bull in Mexico

Het circuit in Mexico staat bekend als een typisch Red Bull-circuit, maar volgens Horner is dit voordeel anno 2021 verdwenen. "Die statistieken kunnen de prullenbak in. Het is op elk circuit nu heel close, dus ik zie geen reden om te denken waarom dat hier (in Mexico, red.) anders zal zijn." Volgens de Red Bull-teambaas wordt het verschil gemaakt tijdens de afstelling van de auto in de vrije trainingen. "We moeten het elke dag goed doen. De eerste training was goed, maar we kunnen nog verbeteren met de auto. Ook moeten we rekening houden met de verandering van grip op het circuit, dit alles wordt key hier."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"