Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner zit zelf opgelegde straf uit na woede-uitbarsting GP Qatar

Red Bull-teambaas Christian Horner zit vandaag (zondag) zijn straf uit voor zijn woede-uitbarsting tegen de stewards tijdens de Grand Prix van Qatar.

Christian Horner woont op zondag FIA's International Stewards Seminar bij. Het congres werd op zaterdag in Geneve geopend door de nieuwe gekozen FIA-president Mohammed Ben Sulayem. De aanwezigheid van de Red Bull-teambaas bij de conferentie die deels live en deels virtueel plaatsvindt volgt op zijn woede-uitbarsting tegen de Formule 1-stewards tijdens de Grand Prix van Qatar. Hij werd daar op het matje geroepen, nadat hij had geroepen dat een marshal er een eigen agenda op nahield toen hij Max Verstappen in de kwalificatie dubbele gele vlaggen liet zien. Verstappen gaf geen gehoor aan die vlaggen en werd als gevolg van een gridpenalty vijf plaatsen teruggezet op de grid.

Horner was streng voor zichzelf

Horner meldde zich bij de de stewards en bood daar onmiddellijk zijn excuses aan: "Hij voegde daar aan toe dat hij niemand onheus wilde bejegenen. Hij bood tevens aan om in 2022 het Stewards Seminar bij te wonen begin februari. Dat stewards hebben zonder voorwaarden dat aanbod geaccepteerd", zo stond er later in het statement van de stewards te lezen. De Red Bull-teambaas laat zich vandaag zien en zal ook spreken als onderdeel van de het zondagprogramma. Op het programma staan verder ook nog gesprekken over bepaalde procedures in de Formule 1, waaronder ook het beruchte right of review en het indienen van beroepen tegen bepaalde beslissingen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"