Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner zweette peentjes in Hongarije: "Kan niet waar zijn wat ik zie"

Christian Horner had het even zwaar toen hij Max Verstappen nog voor de start van de Grand Prix van Hongarije zag crashen in 2020. Die traan werd twee uur later echter een grote lach.

Verstappen start Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Iedereen in de pitbox greep vol afgrijzen naar het gezicht toen ze tijdens de verkenningsronde van de Grand Prix van Hongarije Max Verstappen op de natte baan in de bandenstapels zagen stranden. Zo ook Christian Horner, die echt dacht dat de race erop zat.

"Het kan niet waar zijn wat ik zie. Hij heeft toch niet..." Het zijn de gedachten die bij Horner door het hoofd gingen, zo laat hij weten in gesprek met onder andere RacingNews365. "Je eerste gedachte als je de auto zo tegen de banden ziet rijden is dat de race over is. Maar dan opeens zie je dat hij de achteruit selecteert, hij achteruit rijdt en het wiel okay is, soort van."

"Vanaf dat moment was het een kwestie van die auto terugkrijgen naar de grid, de schade bepalen en kijken wat we er aan konden doen", vervolgt Horner, die zeker denkt te weten dat Verstappen hetzelfde moet hebben gedacht: "Hij zal ook gedacht hebben dat er geen enkele kans was dat de jongens die schade zouden fiksen."

Het tegendeel bleek echter waar en over die miraculeuze spoedreparatie werd nog lang na gesproken, niet voor niets werd het thema weer aangesneden. Horner laat echter geen enkele kans om zijn crew daarom te roemen onbenut.

"Het was het meest fraaie staaltje teamwork dat je je kan voorstellen. Om die auto op te lappen door de hele voorkant aan één kant te passen, was fenomenaal om te zien en het onderstreepte echt de kracht van het team als geheel. Max Verstappen rondde het vervolgens geweldig af met een toprace en een podiumresultaat."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1