Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell stomverbaasd na slechts P8: "We waren helemaal nergens"

George Russell kijkt na de kwalificatie van de Grand Prix van België met vraagtekens terug naar zijn sessie. Hij heeft geen idee waarom hij er vrijdag niet bijzat.

George Russell start de Grand Prix van België zondag vanaf de achtste startpositie. Zijn teamgenoot deed het iets beter, Lewis Hamilton start vanaf P3, nadat een versnellingsbakwissel voor Max Verstappen resulteerde in een gridstraf voor de Nederlander. Russell start nu de derde race op rij achter zijn teamgenoot. Het regende flink in Spa gedurende de eerste trainingssessie, waardoor de coureurs niet veel tijd hadden om te oefenen voordat de kwalificatie op vrijdag verreden werd. In verband met het sprintformat wordt er op vrijdag na de eerste vrije training gelijk al gekwalificeerd voor de race op zondag. De kwalificatie begon onder natte omstandigheden, maar gedurende Q2 droogde de baan steeds verder op en werd het tijd voor de slicks.

Werk aan de winkel

Russell had het moeilijk met deze overgang, liet hij na de kwalificatie weten. "Het was een dynamische sessie. We hadden de hele sessie het tempo niet niet en we hadden het moeilijk, ik weet niet precies waarom. Normaal gesproken vind ik de overgang tussen nat en droog leuk, maar nu waren we in elke ronde nergens." En dat terwijl de auto volgens de Mercedes-coureur niet slecht aanvoelde. "Het gebrek aan snelheid in VT1 was geen grote factor, want dat was voor iedereen hetzelfde. Je wil altijd meer ronden rijden om meer inzicht te krijgen, maar de auto voelde niet slecht." Werk aan de winkel dus, laat de Brit weten: "We hebben genoeg om naar te kijken en te proberen om te begrijpen. We weten dat de kwalificatie hier niet alles is, maar natuurlijk hadden we graag wat hoger gestaan." De Brit sluit af met zijn vooruitzicht voor de vrijdagavond: "Er is nog redelijk wat dat we vanavond moeten proberen te gaan begrijpen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"