© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Hulkenberg blij met grote progressie van Renault

10 aug. 2017 15:04 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Nico Hulkenberg is blij met de progressie die de renstal van Renault boekt. Het team wint terrein in het middenveld en is steeds vaker het vierde of vijfde team. De gedroomde podiumplaats leverde het vooralsnog niet op.

Wanneer scoort Nico Hulkenberg zijn eerste podiumplaats?

In zijn eerste seizoen voor een fabrieksteam laat Hulkenberg zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Als absolute nummer een binnen Renault moet hij het team op sleeptouw nemen. Het leverde hem een aantal mooie resultaten op en de Franse renstal boekt progressie.

In Silverstone introduceerde Renault een compleet nieuwe vloer die er direct voor zorgde dat Hulkenberg 'best of the rest' was. In Hongarije werd hij na de kwalificatie teruggeworpen door een gridstraf van vijf plaatsen. De race verliep moeizaam, mede door het incident met Magnussen, maar de snelheid is dik in orde.

Voor het eerst bevindt Hulkenberg zich bij een team dat gedurende het jaar in staat is om zichzelf door te ontwikkelen. "Ik heb vaak meegemaakt dat er van alles geroepen en beloofd werd, maar dat het nooit uitkwam. Bij Force India sprak men ook altijd over veelbelovende upgrades en grote stappen vooruit."

"Als je een topteam wil zijn of wil worden moet je grote stappen kunnen maken tijdens het seizoen en continue upgrades hebben. Belangrijk daarin is het samenspel tussen het ontwerp, de windtunnel en de resultaten op de baan."

Na de zomerstop staan er voor de Renault aangedreven teams twee lastige GP's op de kalender. Op Spa-Franchorchamps en zeker op Monza gaat de Renault-motor het erg lastig krijgen tegen de sterkere krachtbronnen van Mercedes en Ferrari.

"Motorvermogen is daar belangrijk, wat het voor ons lastig maakt. Het wordt interessant om te zien hoe we daar presteren. We blijven onszelf pushen en willen ons continu verbeteren dit seizoen."

Renault beschouwt 2017 als het eerste echte Formule 1 seizoen sinds de terugkeer. Vorig jaar verscheen het team ook aan de start, maar beschikte het over een overgekochte Lotus die niet was doorontwikkeld. In 2018 wil het team het vierde team op de grid zijn, om vanaf 2019 mee te doen voor de ereplaatsen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen