Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg blikt terug op eerste Sauber-periode: "Alles was goed, behalve zij"

Nico Hulkenberg verlaat Haas aan het einde van dit seizoen om in te stappen bij Stake F1 Team, wat in 2026 verder zal gaan als de Audi F1 Team. De Duitser reed in 2013 al voor het team van Sauber, maar was toen ontevreden over één specifieke persoon.

Hulkenberg Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg heeft zichzelf prima kunnen redden in de chaotische Formule 1-stoelendans, die al beogn na de aankondiging van het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes. Nu heeft de Duitser vroeg in het seizoen ook zijn eigen toekomst uitgestippeld: hij maakt volgend jaar de overstap van Haas naar Stake F1 Team. 

De Duitser ziet 2025 als een soort overgangsperiode waarbij zowel hij als het team aan elkaar kunnen wennen, laat hij weten in gesprek met de pers, inclusief RacingNews365: "Het geeft ons wat tijd om elkaar te leren kennen. Een aantal gezichten herken ik nog van 2013, maar er zijn ook veel nieuwe gezichten."

Ook de krachtbron is geen onbekend terrein:  "Het wordt nog steeds een Ferrari-krachtbron, dus dat is niet onbekend voor mij. Maar om het team en de infrastructuur te leren kennen en alvast te kunnen helpen om dingen de juiste richting op te sturen, dat is natuurlijk wel nieuw. Maar momenteel bevind ik mij nog middenin een seizoen en ligt de focus op wat nog komen gaat."

Een moeilijk persoon bij Sauber

Als de Haas-coureur gevraagd wordt naar het 2013-seizoen en hij zich herinnert dat hij daar binnen een jaar alweer weg was, legt hij uit: "Dat waren natuurlijk hele andere omstandigheden. Het team was prima, daar was niets mis mee. Er was één persoon die moeilijk was. En dat was de teambaas toentertijd, Monisha (Kaltenborn, red.). Dat was een lastige situatie, maar alles daarnaast was prima."

Dit was een uitzonderlijke situatie voor de Hulk. "Ik heb nog nooit eerder problemen gehad met een team waar ik voor reed. Niet met het team, maar ook niet met de monteurs en de engineers. Ik heb er altijd van genoten om met alle teamleden te werken, om als één kracht te werken en om als een team aan te dringen op prestaties. Dus dat is duidelijk anders in vergelijking met toen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"