Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg: "De waarheid komt in Melbourne aan het licht"

Renault F1-coureur Nico Hulkenberg houdt zich totaal niet bezig met de rondetijden van de concurrentie. De Duitser houdt er een simpele redenering op na: in Melbourne komt de waarheid aan het licht.

Tijdens de wintertest zien we geregeld razendsnelle tijden van kleinere teams, of teams die verstoppertje spelen. Sandbaggen, zoals de Engelsen dat zo mooi noemen. Nico Hulkenberg houdt zich dan ook niet bezig met de concurrentie.

In gesprek met onder meer RacingNews365 laat de Duitser weten alleen naar het eigen Renault F1-team te kijken. "Ik heb me niet verdiept in de rondetijden en runs van de concurrentie. Er zijn teveel variabelen van invloed, alleen een motorsetting kan al een halve seconde per ronde verschil maken. Dan heb je ook nog de banden, het brandstofniveau enzovoort. Het is daarom erg moeilijk om de tijden te analyseren." De 'Hulk' laat zich dan ook niet gek maken door snelle rondetijden van diverse subtopteams. "Met de jaren hebben we wel gezien dat de waarheid in Melbourne tijdens de kwalificatie aan het licht komt. Wij moeten ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"