Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg doet Magnussen plechtige belofte na heroïsche race

Nico Hulkenberg haalde tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië zijn eerste kampioenschapspunt. Al heeft hij deze prestatie wel grotendeels aan zijn teamgenoot Kevin Magnussen te danken.

Hulkenberg Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie van de Grand Prix van Saudi-Arabië viel voor beide Haas-mannen wat tegen. Met enige regelmaat weet Nico Hulkenberg, die ook wel bekend staat als kwalificatiekoning, zich wel bij de tien snelste coureurs te voegen in Q3, net zoals hij liet zien in Bahrein. In Bahrein echter wisten beide Haas-coureurs zich niet naar Q3 te rijden in Saoedi-Arabië. Kevin Magnussen ving de race als 13e aan en Hulkenberg als 15e.

Ondanks dat Magnussen verder naar voren op de grid stond, reed hij een chaotische race, waarbij hij twee keer een straf toegewezen kreeg: één van 10 seconden voor het raken van Alex Albon en één van 10 seconden voor het buiten de baan inhalen van Yuki Tsunoda. Voor het incident met Albon kreeg de Deen bovendien ook nog drie penaltypunten op zijn licentie.

De twintig strafseconden hingen als een zwaard van Damocles boven de Haas-coureur tijdens de race en hierdoor kon Magnussen met geen mogelijkheid nog naar de punten rijden. En dus ontstond het Magnussen-masterplan, waarbij hij zijn teamgenoot Hulkenberg aan een WK-punt kon helpen. Het idee was simpel: Magnussen probeerde achter Hulkenberg iedereen op te houden, en dit lukte. Er ontstond een heuse Magnussen-trein, waarbij hij de mannen achter hem tot wel 2 seconden per ronde wist te vertragen (foto hieronder).

			© XPBimages
	© XPBimages

Iets doen wat niet logisch lijkt

Yuki Tsunoda, Esteban Ocon en beide Williams-coureurs reden vervolgens gefrustreerd achter de Haas-coureur aan. Hierdoor kon Hulkenberg een pitstop doen en rustig zijn eerste WK-punt binnenhalen zonder dat hij in zijn spiegels hoefde te kijken. Na de race verscheen de Duitser dan ook trots voor de media, waaronder RacingNews365: "Eén punt, en het was een geweldige teamprestatie! Een geweldig teamspel van Kevin", licht The Hulk toe. "Ik heb het niet gezien, maar er is me verteld dat hij me echt goed heeft geholpen door het peloton achter hem op te houden, waardoor ik het punt kon pakken."

Hulkenberg belooft dan ook plechtig dat hij deze gunst ook aan zijn teamgenoot zal gaan verlenen in de toekomst. "Het was heel goed werk van hem en ik zal later in het seizoen iets terugdoen. Ik denk dat in races als deze, waar er een duidelijke top-5 van teams is, je iets onorthodox moet doen of iets wat niet logisch lijkt."

"Je moet je geluk een beetje afdwingen en iets anders doen, jezelf op de proef stellen, want dat heeft in het verleden vaak zijn vruchten afgeworpen", aldus de wijze woorden van de Haas-coureur.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China