Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg: "Door Ricciardo moet ik maximaal presteren"

Met de komst van Daniel Ricciardo bij Renault, wacht Nico Hülkenberg een flinke uitdaging. De Duitser stond nog nooit op het podium, maar zijn Australische teamgenoot boekte reeds negenentwintig podiumplekken, waaronder zeven overwinningen. Hülkenberg weet dan ook dat hij tot het uiterste moet gaan om zijn nieuwe teamgenoot in 2019 te verslaan.

Nico Hülkenberg eindigde in het afgelopen seizoen als 'best of the rest', maar wacht na 158 races nog steeds op zijn eerste podiumplek. Toch denkt de sympathieke Duitser klaar te zijn voor het teamgevecht met Daniel Ricciardo.

"Natuurlijk moet ik op de toppen van mijn kunnen presteren, maar ik denk niet dat ik mijn niveau hoef op te schroeven. Ik geef altijd alles om maximaal te kunnen presteren", aldus de Duitser die zich opmaakt voor zijn derde seizoen bij de Franse renstal. Voor Hülkenberg betekent de komst van Ricciardo dat hij met zijn derde teamgenoot bij Renault te maken krijgt. Met Jolyon Palmer en Carlos Sainz had de 31-jarige Duitser weinig moeite, maar dat zal met Ricciardo ongetwijfeld anders worden. "Daniel is ongelofelijk snel en op alle gebieden erg sterk. Hij heeft inmiddels meerdere races gewonnen, maar als ik mijn huiswerk op orde heb, dan presteer ik altijd erg goed. Dat was in het verleden voldoende om mijn teamgenoot te verslaan, maar Daniel wordt inderdaad een enorme uitdaging. Ik moet gewoon maximaal presteren, maar ook hongerig en constant zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'