Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg en Dutch GP zetten unieke actie op voor het goede doel

Nico Hulkenberg komt tijdens de Dutch GP in actie met een speciale helm-livery. Het helmdesign heeft een prachtig Nederlands tintje meegekregen en wordt op unieke wijze gebruikt voor de stichting Lymph&Co.

20240822 hbr 4
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Hasan Bratic

Donderdag presenteerde Nico Hulkenberg samen met Prins Bernhard en de directeur van de Dutch GP, Robert van Overdijk zijn speciale helm-livery voor de race in Zandvoort. Dit deed de F1-coureur niet zomaar met het mooie Nederlandse gezelschap. De drie prominenten werken namelijk samen in een unieke actie voor het goede doel. 

Na afloop van de Dutch GP wordt de racehelm van Hulkenberg namelijk geveild en gaat de opbrengst naar de stichting Lymph&Co. Het unieke aan deze veiling is dat deze direct na de race plaats zal vinden en de hoogst biedende persoon de gesigneerde helm dus direct mee naar huis mag nemen! 

Bekijk de foto hieronder, tekst gaat verder onder afbeeldingen.

			© Hasan Bratic
	© Hasan Bratic
			© Hasan Bratic
	© Hasan Bratic
			© Hasan Bratic
	© Hasan Bratic
			© Hasan Bratic
	© Hasan Bratic

'Nederlandse Hulkenberg'

Hulkenberg heeft de actie samen met Prins Bernhard en van Overdijk opgezet om de stichting Lymph&Co te steunen. De stichting richt zich op de strijd tegen lymfeklierkanker. Het geld dat de stichting ophaalt, gaat direct naar wetenschappelijk onderzoek om betere en effectievere behandelingen te creëren voor patiënten die lymfeklierkanker hebben. 

Om nog meer aandacht voor de stichting te creëren, zal de helm van Hulkenberg tijdens de Dutch GP ook voorzien zijn van het logo van de Lymph&Co stichting. De Haas-coureur groeide op in het Duitse Emmerich, net over de grens bij Nijmegen. Daarom spreekt Hulkenberg ook een aardig woordje Nederlands en heeft hij een connectie met ons land. 

Niet voor niks zijn de kleuren van de speciale helm-livery dan ook in de kleuren van de Nederlandse vlag. 

Laten we samen strijden tegen lymfeklierkanker

Ongeveer één op de 50 mannen en vrouwen krijgt, tijdens zijn of haar leven, de diagnose lymfeklierkanker. Alleen al in Nederland komen er ongeveer 4.000 nieuwe patiënten per jaar bij en dit aantal neemt toe. Daarmee is lymfeklierkanker de 3e kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen en de 5e kankersoort bij volwassenen.

Ondanks intensieve behandelingen overlijden in Nederland jaarlijks meer dan 1.000 patiënten als gevolg van deze ziekte. Er is nog te weinig aandacht voor lymfeklierkanker en er zijn nog onvoldoende goede behandelingsmogelijkheden.

Lymph&Co vraagt aandacht voor lymfeklierkanker en financiert grensverleggend wetenschappelijk onderzoek naar betere en effectievere behandelingsmogelijkheden. Bernhard van Oranje overleefde zelf lymfeklierkanker en is de oprichter van de Lymph&Co en voorzitter van de foundation.

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan