Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg: 'Gat naar de kop is alleen maar groter geworden'

Nico Hulkenberg ziet het somber in na de Australische Grand Prix. Terwijl Renault het gat naar de kop wilde verkleinen, constateert de Duitser dat het gat juist alleen maar groter is geworden.

Nico Hulkenberg besloot de Grand Prix van Australië als zevende. Hij blikt daarmee terug op een positief weekend, maar schrikt van het verschil tussen de topteams en de teams die op de topteams jagen. "De teams die voor ons staan, staan meteen ook heel ver voor ons. We wilden dit jaar het gat naar de top drie verkleinen, maar het lijkt erop dat het gat alleen maar is gegroeid. Dat is slecht nieuws."

Gevraagd naar waar de top teams het verschil maken, antwoordt Hulkenberg dat ze op elk gebied wel een beetje tijdwinst pakken: "Dat zit hem deels in de motor, deels in het chassis, deels in de aerodynamica en ga zo maar door." Hulkenberg weet dat er werk aan de winkel is om de kloof naar de top te dichten: "Gelukkig is onze basis goed. We waren in de race net zo snel als McLaren en Haas F1. We beschikken over een goede auto aan het begin van dit seizoen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"