Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg geniet van controverse in Abu Dhabi: "Naast Verstappen nog een grote winnaar"

Nico Hulkenberg vindt dat de Formule 1 een goede weg heeft ingeslagen sinds Liberty Media de nieuwe eigenaar is van de koningsklasse. De controversiële uitkomst van de GP van Abu Dhabi, waarbij Max Verstappen de titel won, vindt hij geen toeval.

Nico Hulkenberg heeft enorm genoten van de Grand Prix van Abu Dhabi, en eigenlijk het hele Formule 1-seizoen van 2021. De gebeurtenissen in de slotfase van de race, waarbij Max Verstappen de wereldtitel won van Lewis Hamilton, noemt hij geen toeval. De controverse die eromheen hangt snapt hij enigszins, al komt dit volgens hem door de enorme media-aandacht in de F1. In een column op zijn eigen LinkedIn-pagina geeft de test- en reservecoureur van Aston Martin zijn mening over de gebeurtenissen tijdens de seizoensafsluiter. "Het seizoen van 2021 eindigde met een klapper", zo trapt hij af. "Er is vrijwel nooit zó veel mediarespons geweest na een race, gepaard met fans van over de hele wereld die discussiëren over de controversiële, historische laatste ronde in Abu Dhabi." "Er zijn veel vraagtekens gezet bij de acties van de wedstrijdleider. Uiteindelijk is het een beslissing die niet meer veranderd kan worden. Dat zie je ook in andere sporten, zoals voetbal. Het bijzondere aan deze situatie was dat de interpretatie van de wedstrijdleiding nog nooit zó enorm veel invloed had op de uitkomst van een kampioenschap."

De media en Verstappen de grote winnaars

Zelfs nu de start van het Formule 1-seizoen van 2022 nadert, zijn de gesprekken over de controversiële GP van Abu Dhabi nog lang niet ten einde. Zo komt de FIA nog met een uitgebreid onderzoek en heerst er verdeeldheid onder de F1-prominenten. Hulkenberg ziet in ieder geval twee belangrijke winnaars. "Iets wat we niet moeten vergeten is de gigantische aanwezigheid van de wereldwijde media in deze raceklasse. Zij zijn naast Max Verstappen zeker de grootste winnaars. Als je het mij vraagt, dan was deze finale geen toeval. Net als de verschillende aspecten die zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. De Formule 1 wordt weer heel sexy", aldus de voormalig Renault-coureur.

Formule 1 wordt steeds populairder

Hulkenberg ziet grote veranderingen sinds Liberty Media de nieuwe eigenaar is van de Formule 1. Voorafgaand aan de overname van het Amerikaanse bedrijf vielen de kijkcijfers tegen en was de actie in de sport ver te zoeken. "Nu is het echter veranderd", aldus de Duitser. "De Amerikanen zijn simpelweg experts als het gaat om entertainment" "Ze hebben een nieuwe, verse blik naar de sport gebracht, de uitzendingen aangepast en nieuwe producten bedacht zoals F1 TV en de F1 App. Ze hebben meer glamour en een sterrenfactor gecreëerd die de Formule 1 speciaal maakt. Daarnaast zijn de juiste experts binnengehaald om het management en de sportieve reglementen te wijzigen zodat het veld dichter bij elkaar komt en we meer spanning hebben." The Hulk beargumenteert dat het in de feiten en cijfers gelijk terug is te zien. "Mercedes is het bijvoorbeeld niet gelukt om een coureurskampioenschap binnen te halen, voor het eerst sinds 2014. In 2021 waren er zes verschillende GP-winnaars en dertien coureurs stonden op het podium!" Met meerdere nieuwe circuits en veranderende reglementen ziet Hulkenberg alleen maar een positieve toekomst van de koningsklasse.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'