Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg hekelt Perez: "Hij was een siësta aan het houden"

Waar Nico Hulkenberg normaal gesproken het beste van zichzelf laat zien in de kwalificatie, was dat deze zaterdag in Australië zeker niet het geval. Tot overmaat van ramp reed Sergio Perez ook nog in de weg van de Duitser.

Hulkenberg Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg moet tevreden zijn met P16 op de startgrid voor de Grand Prix van Australië. Hij wist zelfs Q1 niet te overleven, terwijl zijn teamgenoot Kevin Magnussen dat wel lukte. De Duitser hekelt vooral het rijgedrag van Sergio Perez, die hem in de weg reed.

Dat gebeurde in het eerste snelle rondje van de Duitser. Als hij dat rondje af had kunnen maken, dan was dat misschien al wel snel genoeg geweest voor een plekje in Q2. "Eerlijk gezegd weet ik het niet. Misschien wel, want in de ronde was mijn eerste sector 17,9 seconde en dat incident heeft me een paar tienden gekost. Maar ik moet er nog naar kijken", zo legt Hulkenberg uit aan onder meer RacingNews365.

'Keek niet in de spiegels'

"Sergio Perez was een Mexicaanse siësta aan het houden en keek niet in de spiegels. We gaan nu zo snel bocht 12 in en als je niet oppast, dan gaat het heel snel. Maar zoiets zou niet mogen gebeuren", aldus de Duitser. Uiteindelijk besloten de stewards om Perez een gridstraf van drie plekken te geven voor dat incident.

Uiteindelijk was ook de tweede ronde van Hulkenberg niet genoeg om naar Q2 te gaan. "Ik was alleen op de baan, maar de wind draaide ineens bij bocht 7 en ik verloor meer dan een tiende op het rechte stuk ten opzichte van mijn eerste poging. En er gebeurde iets in bocht 9. Ik ging er wat te snel in en dat leidde tot overbelasting van de voorwielen. Dat zorgde voor een hoop onderstuur in de rest van de ronde en zo verloor ik alle tijd die ik eerder had gewonnen."

Toch kijkt Hulkenberg uit naar de race op zondag. "Ik verwacht een race met twee pitstops en er is altijd een kans op chaos met het grainen van de banden. Dat zou kansen kunnen bieden en daar kijk ik naar uit", aldus de Duitser.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China