Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg richt pijlen op Alfa Romeo: "Williams wordt het sowieso niet"

Nico Hulkenberg heeft nog weinig opties over om ook volgend jaar in de Formule 1 te rijden. Een team waar hij in 2020 naartoe zou kunnen is Williams, maar dat ziet hij zelf niet zitten.

Sinds de bevestiging van Esteban Ocon en Daniel Ricciardo als coureurs voor Renault voor het aankomende seizoen, is Nico Hulkenberg op zoek naar een nieuwe werkgever. Momenteel zijn Alfa Romeo en Williams de enig overgebleven opties voor de Duitser, maar hij ziet zichzelf niet voor het laatstgenoemde team rijden. "Ik denk dat zij iemand anders nodig hebben dan ik. Ik ben niet de juiste coureur voor Williams", zo wordt Hulkenberg geciteerd door Crash.net in de aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Gezien het punt waar ik nu ben in mijn carrière en waar Williams nu staat, denk ik niet dat de timing goed is voor ons beiden. Ik denk niet dat ik daar ga rijden." Hulkenberg maakte in 2010 namens Williams zijn debuut in de Formule 1, maar ziet een rentree bij het team niet gebeuren. Alfa Romeo is het andere team en waar een stoeltje vrij is voor 2020, enkel Kimi Raikkonen staat daar immers onder contract. Als het aan Hulkenberg zelf had gelegen waren de plannen voor 2020 dan ook al lang en breed rond: "Op dit moment kan ik echter niet zeggen wanneer ik duidelijkheid heb over mijn toekomst. Ik wil daar voor mezelf ook geen deadline aan hangen."

Met onderstaande video weet je alles wat je moet weten over de Grand Prix van de Verenigde Staten die dit weekend verreden wordt.

F-yi41xWSoc

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"