Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg: 'Kans dat Halo leven redt 1 op 1 miljoen'

De Formule 1 coureurs woonden op donderdag in Hongarije een presentatie bij over de Halo cockpitbescherming. De FIA legde uit waarom dit de beste oplossing is en gaf enkele voorbeelden waarbij de Halo bescherming had geboden. Nico Hulkenberg toonde zich niet onder de indruk

De FIA benoemde tijdens de presentatie onder andere de ongevallen van Bianchi, Wilson (Indycar) en Surtees (Formule 3). Desondanks waren diverse coureurs niet onder de indruk van het verhaal. Onder hen was Nico Hulkenberg, de Duitser vindt dat de Halo totaal overbodig is. " Allereerst zijn er de looks, het is gewoon geen mooie oplossing." " Het zal alleen bij een freak ongeval bescherming bieden, een ongeval dat 1 keer op een miljoen plaatsvindt. De staalkabels in de ophanging worden ieder jaar beter. Daardoor wordt de kans op losvliegende wielen steeds kleiner."

De presentatie van de FIA heeft Hulkenberg niet weten te overtuigen van de noodzaak van de Halo. " Ik ben er niet van overtuigd dat deze extra bescherming nodig is, omdat de auto's op andere vlakken als steeds veiliger worden. Deze aanpassingen hebben een veel minder grote invloed op de looks van de auto."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"