Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nico Hulkenberg

Hulkenberg kijkt noodgedwongen verder: "Kwam er niet uit met Haas"

De verlenging van Romain Grosjeans contract bij Haas voor 2020 betekent dat Nico Hulkenberg een optie minder heeft voor na het huidige Formule 1-seizoen. De Duitser houdt echter vertrouwen in een stoeltje bij een ander team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

"Ik wist dat dit eraan kwam, ik zag het aankomen", vertelt Nico Hulkenberg aan onder meer RacingNews365 in Singapore, even nadat de contractverlenging van Romain Grosjean bij Haas wereldkundig werd gemaakt. "Ik ben niet teleurgesteld, want ik ben niet actief achter die deal aangegaan. Haas en ik kwamen er niet uit in onze gesprekken. Dus dan is dit het gevolg."

Haas-teambaas Guenther Steiner liet eerder vandaag nog weten dat er nooit een concreet aanbod lag voor de Duitser, die na dit Formule 1-seizoen Renault zal verlaten ten faveure van Esteban Ocon. Hulkenberg benadrukt echter dat er wel degelijk over een stoeltje voor hem in 2020 gesproken werd: "Het was serieus. Ik kan niet in details treden, dat is vertrouwelijke informatie. Maar Haas was zeker een optie, we waren met elkaar in gesprek en dat is geen geheim. We konden het echter gewoon niet eens worden."

Bij diverse teams zijn echter nog plekken vrij voor het komende F1-seizoen. Robert Kubica heeft immers net zijn vertrek bij Williams na 2019 aangekondigd en ook bij onder meer Alfa Romeo is nog geen duidelijkheid over de invulling van de auto naast Kimi Raikkonen.

"Je kunt zelf wel zien welke stoeltjes er nog beschikbaar zijn, dat is duidelijk. Ik weet niet wat het wordt, dat is nu ook niet aan mij - ik moet rijden en presteren. Verder heb ik wat tijd nodig, er zijn nog mogelijkheden en kansen", aldus Hulkenberg - die daaraan toevoegde niet naar een racezitje buiten de Formule 1 te kijken.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

6 reacties