Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg looft samenwerking Ricciardo: "Neuzen wijzen dezelfde kant op"

Nooit eerder waren Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg in competitief autosportverband teamgenoten, maar daar is verandering in gekomen. Doordat de Australiër Red Bull Racing verruilde voor Renault is hij de Duitser tegengekomen. Voorlopig beleven beide rijders veel plezier aan de samenwerking.

Waar Ricciardo in een eerder stadium aan RacingNews365 vertelde Hulkenberg ' te haten', maar niet heus , sprak ook Hulkenberg tegenover dit medium positief over zijn nieuwe teamgenoot.

"Wij delen over het algemeen dezelfde mening over de nieuwe wagen, we belichten dezelfde tekortkomingen en prijzen dezelfde positieven. Dat is goed voor onze samenwerking, maar ook voor het team", meende Hulkenberg. "Het is natuurlijk lastig als de ene rijder linksaf wil en de andere rijder naar rechts neigt. Wij zitten op the same page , onze neuzen wijzen dezelfde kant op." Ricciardo benadrukte kortgeleden hetzelfde: "Nico en ik geven precies dezelfde dingen aan bij de engineers, om wat betreft de gebieden waar winst kan worden gehaald. Dat is uiteraard goed", zei de 29-jarige Australiër, die voor het eerst sinds april 2016 iemand anders naast zich ziet dan Max Verstappen. De Renault-rijders kwamen gedurende de testweken tot 961 rondjes over het Circuit de Barcelona-Catalunya, waarmee een derde positie op de afstandenlijst werd ingenomen . Hulkenberg noteerde in één van die 961 rondjes de vijfde tijd overal, Ricciardo kwam tot een twaalfde plek . Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"