Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg maakt zich geen zorgen over concurrentie

Renault finishte het seizoen 2018 op de vierde positie. De Franse Formule 1-renstal wil dit seizoen een stap naar voren zetten, maar verliest daarbij de concurrentie niet uit het oog.

De verschillen in het middenveld zijn de afgelopen seizoenen zeer klein. Vorig jaar wist Renault de vierde plaats in het WK bij de constructeurs te veroveren, maar een vanzelfsprekendheid dat het team dit in 2019 kan herhalen is het allerminst. Dit laat Nico Hulkenberg weten in gesprek met onder meer RacingNews365. "Zorgen maak ik mij niet. We zijn ons ervan bewust dat er meerdere concurrenten zijn. Het is altijd erg interessant, omdat het middenveld erg competitief is. Ik heb nagenoeg mijn gehele carrière in het middenveld gereden", vertelt de 'Hulk' met een lach.

De Duitser gaat daarbij uit van de kracht van het fabrieksteam van Renault. Gezien de grootte van het team en haar budget, moet het in staat zijn om kleinere teams als Haas, Alfa Romeo en Racing Point te verslaan in de ontwikkelingsrace gedurende het seizoen. "We moeten zorgen dat we vooraan staan en dat ons ontwikkelingstempo hoog ligt. Dat mag je ook verwachten van een groot fabrieksteam. Teams als Alfa Romeo, Haas en Racing Point zien er sterk uit. Er zijn goede teams om ons heen, waar we tegen moeten vechten." Hulkenberg blijft dan ook voorzichtig in zijn bewoordingen. "Dat we deze teams vorig jaar versloegen, wil niet zeggen dat dit ook in 2019 het geval is. We moeten daar hard voor werken." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"