Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

'Hulkenberg moest een pitstop maken zodat Stroll voor hem kon eindigen'

Aan het einde van de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone zakte Hulkenberg terug van de vijfde naar de zevende plaats, nadat hij een late pitstop maakte. Volgens oud-coureur Jacques Villeneuve was het allemaal doorgestoken kaart.

Lance Stroll 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

De afgelopen twee raceweekenden verving Nico Hulkenberg de door corona gevelde Sergio Perez. Dat deed hij met verve. Hij kwalificeerde afgelopen zaterdag zelfs als derde en stevende in de race af op een knappe vijfde plaats. In ronde 44 van 52 maakte Hulkenberg echter nog een derde pitstop, terwijl vrijwel alle andere coureurs om hem heen in totaal slechts twee pitstops maakten.

Bij de Duitser was daar dus geen sprake van. Door zijn late pitstop zakte hij van plaats vijf naar plaats zeven en zag hij teamgenoot Lance Stroll en Red Bull-coureur Alexander Albon aan zich voorbij gaan. Oud-coureur Jacques Villeneuve denkt dat er iets opvallends aan de hand was. Volgens de wereldkampioen van 1997 werd The Hulk opzettelijk naar binnen gehaald, zodat hij achter Stroll zou eindigen.

"Nico reed een hele goede race en bleef telkens voor zijn teamgenoot. Daarna verloor hij door de onnodige pitstop opeens een plek, dat was heel raar", zo roept Villeneuve voor de camera van Sky Italia. "Ik denk dat ze Hulkenberg naar binnen hebben gehaald zodat Stroll voor hem op de baan zou eindigen, want dat was natuurlijk handiger voor het team."

Villeneuve was afgelopen raceweekend sowieso erg kritisch op het Racing Point-team. Niet alleen over die laatste pitstop, maar ook over de filosofie van het team. "Als eigenaar kan Lawrence Stroll niet trots zijn op een wagen die niet van hen is. De wagen is volledig gekopieerd, daar is niks eigens aan gemaakt. Hoe kun je trots zijn op je team als je op deze manier te werk gaat. In mijn ogen kan dat niet. Daarnaast moeten in mijn optiek alle punten van Racing Point worden afgepakt, niet slechts een deel", aldus de Canadees.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto