Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hulkenberg neemt het op voor Verstappen

In navolging van vele andere analisten en prominenten werd ook Nico Hulkenberg gevraagd naar de 'fouten' van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Turkije, maar als collega coureur zijnde vindt Hulkenberg het allemaal wel meevallen.

Verstappen Hulkenberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Nico Hulkenberg is nog niet zeker over zijn toekomst in de Formule 1 en bereidt zich thuis voor op een eventuele terugkeer in de koningsklasse. Hij probeert zo fit mogelijk te blijven en doet tegelijkertijd ook nog wat tv-werk. Als hij niet moet invallen voor door corona gevelde coureurs natuurlijk, want dat deed hij dit seizoen al twee keer. Afgelopen raceweekend hoefde dat in ieder geval niet en kon hij in alle rust genieten van de Grand Prix van Turkije.

Daags na de race blikte hij bij het Oostenrijkse ServusTV uitgebreid terug op de race nabij Istanbul, gedurende welke de fans op een waar regenfestijn werden getrakteerd. De ervaren jongens, Lewis Hamilton, Sergio Perez en Sebastian Vettel kwamen bovendrijven, terwijl de jongere talenten het onderspit delfden. Zo gingen Charles Leclerc, Max Verstappen en George Russell allemaal de fout in tijdens de Turkse Grand Prix. Russell crashte nog voor de start, Leclerc gaf zijn derde plaats weg in de slotseconden en Max Verstappen leek op het oog iets te gretig te zijn bij een inhaalpoging op Sergio Perez.

De Duitser, dit weekend dus fungerend als analist, vond het allemaal wel meevallen. Gevraagd naar de fout van Verstappen laat hij weten dat er in zijn ogen van een mug een olifant wordt gemaakt. "Ach, zoiets kan nou eenmaal gebeuren", zo reageert hij op de aantijgingen aan het adres van Verstappen, die te gretig en te ongeduldig zou zijn geweest. "Aan het begin van de race ging het gewoon goed, maar door die spin kwam hij in de problemen en glipte de race door zijn vingers."

Ook de tweede spin van Max was niet iets om lang bij stil te staan. De Nederlander had immers ook last van een verkeerd afgestelde vleugel. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij niets beter had kunnen doen, meent Hulkenberg. Hij denkt dat Max dat zelf ook wel weet. "Het is moeilijk om er vanuit de studio iets over te zeggen, maar als hij zelf een stapje achteruit doet, dan zal hij met eigen ogen ook wel inzien dat hij sommige dingen misschien beter had kunnen doen", aldus The Hulk, die in beeld is als mogelijke teamgenoot van Verstappen.

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez