Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg niet blij met Perez: "Jammer, totaal onnodig"

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië was er een kleine aanvaring tussen Nico Hulkenberg en Sergio Perez. Dit leidde tot schade voor de Haas-coureur en flink wat frustraties.

Nico Hulkenberg had geen spectaculaire race op het circuit van Silverstone. De Duitser is, na twee seizoenen te zijn weggeweest, terug in de Formule 1 in een Haas-bolide, met tot nu toe een zevende plek als beste eindresultaat. De Haas-coureur is vooral in de kwalificaties snel. Zo reed hij tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Canada de tweede tijd. Helaas voor hem werd deze tijd later door de stewards afgepakt omdat hij te hard had gereden tijdens een rode vlagsituatie.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië had de 35-jarige coureur ook niet zo veel geluk. Hij kwalificeerde zich op de elfde plek en finishte op plek dertien. Mede door pech met de safety car en een akkefietje met Red Bull-coureur Sergio Perez.

Voorvleugel kapot

Perez was op Silverstone bezig met een inhaalrace vanaf plek 15 toen Hulkenberg in bocht drie zijn banden blokkeerde, waardoor Perez zich naast de Haas kon zetten. Dit gaf de Mexicaan de mogelijkheid om naast Hulkenberg de volgende bocht in te gaan. Hier duwde Perez Hulkenberg een beetje wijd, waardoor de Duitser een stuk van zijn voorvleugel en een aantal posities verloor. Hij moest een ongeplande pitstop maken.

Na afloop van de race zei Hulkenberg tegen onder andere RacingNews365 dat hij het wel een aparte actie vond van de Mexicaan. "Het is gewoon een race-incident. Maar het was wel jammer. Ik heb het eigenlijk niet eens gevoeld, maar we moeten elkaar wel geraakt hebben. Ik vond hem een beetje ongeduldig, aangezien hij DRS had en me een paar bochten later toch wel had ingehaald. Het was een beetje gehaast en totaal onnodig."

Bekijk de inhaalactie hieronder.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen