Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Hulkenberg

Hulkenberg niet verbaasd dat Red Bull en Mercedes kookpunt hebben bereikt

Met nog twee races te gaan is de titelstrijd voor het coureurs- en het constructeurskampioenschap bloedstollend. Mercedes en Red Bull proberen elkaar zo veel mogelijk het leven zuur te maken. Nico Hulkenberg snapt het spelletje wel.

Horner Wolff GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het seizoen van 2021 nadert zijn ontknoping, alleen de races in Saoedi-Arabië en Qatar staan nog op het programma. Volgens Nico Hulkenberg wordt de race op Jeddah een belangrijk meetpunt voor de grote favoriet in de titelstrijd. Wie gaat het betere pakket hebben, Red Bull of Mercedes?

"Momenteel gaat het echt om het even", analyseert Hulkenberg bij ServusTV. "Saoedi-Arabië zal waarschijnlijk een doorslaggevende afweging zijn, al kan het in Abu Dhabi natuurlijk weer omslaan. Het gaat tot in de details: wie blijft er foutloos? Niet alleen de coureurs, maar ook de teams, pitcrew en alle andere factoren."

Aan de prestaties van Lewis Hamilton zal het volgens The Hulk in ieder geval niet liggen. "Het was weer een sensationele prestatie van hem in Qatar. Sinds Brazilië is er echt iets met hem gebeurd. Hij is tot leven gekomen en heeft meer snelheid, prestaties en is meer sterker dan ooit."

Frictie tussen Red Bull en Mercedes

Het is duidelijk te zien dat de 'relatie' tussen Red Bull en Mercedes is verslechterd gedurende de titelstrijd van 2021. Toto Wolff en Christian Horner laten zich regelmatig fel uit tegenover elkaar. Hulkenberg begrijpt heel goed dat dit een bijkomstigheid is van de felle strijd. "Het is duidelijk dat het niet alleen over geld gaat hier."

"De energie, moeite en tijd die beide teams hierin steken laat zien dat het om alles draait. Ik ben eerlijk gezegd dan ook niet verbaasd dat het kookpunt is bereikt tussen de teams", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur