Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg: "Nieuwe Renault-motor stap vooruit"

Deze winter liet Renault-topman Cyril Abiteboul frequent optekenen dat de nieuwe Franse krachtbron eindelijk de gedroomde stap voorwaarts is. Coureur Nico Hulkenberg erkent dat er meer vermogen aan boord is van de nieuwe R.S.19.

Sinds de invoering van de hybride V6-motoren loopt Renault achter de feiten aan. De motor kon het niet bolwerken ten opzichte van Mercedes en Ferrari, tot grote frustratie van voornamelijk Red Bull. Dit seizoen ligt de focus door het vertrek van de Oostenrijkse renstal volledig op het eigen fabrieksteam en het team van McLaren. Volgens de teamleiding van het Franse team is er goede progressie gemaakt bij de ontwikkeling van de krachtbron. Een mening die Hulkenberg deelt.

"We hebben zeker progressie geboekt ten opzichte van vorig jaar", laat de Duitser tegenover onder meer RacingNews365 weten. "De vergelijking met vorig jaar is niet eerlijk, omdat de auto's veel meer drag hebben door de grotere achtervleugel. "Daardoor voelt het vermogen en de acceleratie van de auto anders aan. Desondanks voel ik met meer drag dat de auto meer power heeft dan vorig jaar." "We hebben zeker progressie gemaakt op dat gebied. Of dat genoeg is dat weten we pas in de kwalificatie en race." Met medewerking van Joe van Burik.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"