Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg op weg naar Saoedi-Arabië ter mogelijke vervanging van Vettel

Het lijkt er vooralsnog op dat we Nico Hulkenberg ook in Saoedi-Arabië aan het werk zullen zien. Sebastian Vettel kan (nog) niet naar het land afreizen omdat hij geen negatieve test kan laten zien.

Kort voor het begin van het GP-weekend in Bahrein werd bekend dat Nico Hulkenberg de vervanger zou zijn van Sebastian Vettel, die positief was getest op het coronavirus. Een week later mag The Hulk mogelijk nogmaals zijn opwachting maken, want de viervoudig kampioen heeft nog niet negatief getest en kan dus nog niet afreizen naar Saoedi-Arabië.

Hulkenberg reist af

Hulkenberg is daarom na enkele dagen in de simulator in Silverstone afgereisd naar Saoedi-Arabië om klaar te staan om in te vallen. Aston Martin doet er nog steeds alles aan om Vettel aan de start van de vrije trainingen te krijgen. Als het team wil dat Seb mee kan doen aan de race, dan moet hij ten minste een (kwalificatie)training hebben afgewerkt. Technisch gezien kan Vettel dus alle vrije trainingen missen en pas tijdens de kwalificatie in de AMR22 stappen. Dat geeft hem en het team wat extra tijd.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"