Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg reageert op invalbeurt GP Bahrein: "Dat was een late verrassing"

Pas één dag voor de start van het Grand Prix-weekend in Bahrein kreeg Nico Hulkenberg te horen dat hij plaats mag nemen achter het stuur van de Aston Martin-bolide. Vanzelfsprekend was hij verrast.

Slechts één dag voor de start van het allereerste Grand Prix-weekend van 2022 werd Aston Martin-rijder Sebastian Vettel positief getest op het coronavirus. Vettel moet hierdoor het weekend noodgedwongen missen, waardoor de test- en reservecoureur werd opgebeld: Nico Hulkenberg. De voormalig F1-coureur maakt wederom zijn terugkeer. Het is namelijk niet de eerste keer dat we Hulkenback zien invallen voor een coureur die het coronavirus oploopt. De Duitser zag het natuurlijk alsnog niet aankomen. "Ik kreeg het telefoontje pas in de vroege ochtend, dus het was best een late verrassing voor me", laat hij weten.

Hulkenberg schept geen verwachtingen bij F1-comeback

Tijd om zich voor te bereiden op een (tijdelijke) comeback heeft Hulkenberg niet. Naar verluidt komt de reservecoureur pas in de avonduren of in de nacht aan in Bahrein, waarna hij nog enkele uren heeft voordat de eerste vrije training van het seizoen begint. Heel veel training had hij de vorige keer tijdens de GP van de Eifel niet nodig: in een Racing Point-bolide scoorde hij punten door de 8e plaats te veroveren, wat een knappe prestatie was zonder voorbereiding. "Het is erg jammer voor Sebastian en ik wens hem beterschap", reageert de Duitser op het nieuws van Vettels positieve coronatest. "Ik moet het maar gaan proberen om zo snel mogelijk op snelheid te komen!"

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af