Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg roemt Carlos Sainz

Het team van Renault F1 kende een seizoen met twee gezichten. De R.S.17 was een auto met potentie, maar Nico Hulkenberg moest de kar alleen trekken. Pas toen Renault het aandurfde om Jolyon Palmer op straat te zetten en Carlos Sainz vast te leggen kreeg het team een boost.

Nico Hulkenberg kende een uitstekend seizoen. Als absolute nummer één moest hij de kar trekken binnen het Franse team van Renault, maar Palmer vormde een blok aan het been. De komst van Sainz gaf het team een boost en Hulkenberg moest alle zeilen bijzetten om de Spanjaard te verslaan. " Qua raceprestaties was dit mijn beste seizoen tot op heden. Als coureur was ik nooit beter dan nu. Alles ging de goede kant op", laat Hulkenberg aan Auto Bild weten. Based on Sainz's four races with Renault, the German cast a positive view on his input and next year's prospects. "It was completely clear that Carlos would be closer. At the end of the day, we are all only cooking with water," added Hulkenberg. "Sainz is talented and fast. We are only at the beginning of our team relationship, but Carlos is important for the development of the team."

Sainz reed de laatste vier races van het seizoen voor Renault. Voor Hulkenberg had dat een positief effect want het team kreeg een boost. Met de snelle Spanjaard aan zijn zijde stuwden beide coureurs elkaar tot een hoger niveau. " Het was meteen duidelijk dat Carlos dichter bij me zou staan. Aan het einde van de dag doen we allemaal hetzelfde kunstje. Sainz is erg getalenteerd en snel. We staan pas aan het begin van onze relatie, maar Carlos is belangrijk voor de ontwikkeling van het team."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst