Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg spreekt bandenproblematiek tegen: "Het is vrij rechtdoorzee"

Voor aanvang van het Formule 1-seizoen 2019 heeft bandenfabrikant Pirelli de beschikbare compounds enigszins aangepast. Waar wereldkampioen Lewis Hamilton liet weten er 'niet geheel tevreden' mee te zijn, daar ziet Nico Hullkenberg geen beren op de weg.

De Duitser probeerde alle compounds uit tijdens de twee testweken in het Spaanse Barcelona en kwam tot de conclusie dat Pirelli haar woorden waar heeft gemaakt. Zo vertelde de Emmeriker aan RacingNews365 .

"Het verschil tussen de compounds is eigenlijk zo groot als we van tevoren hadden verwacht", laat Hulkenberg optekenen. "De hardere banden gaan logischerwijs langer mee en de zachte banden slijten wat rapper, dat is geen rocket science wat mij betreft. Het is vrij rechtdoorzee allemaal, precies zoals we al hadden verwacht." Hulkenberg geeft aan dat de C2- en de C3-compound hem het beste liggen. "Met die banden kan je lang doorrijden en bovendien zit er nog wat leven in de compound op het einde van een stint." De C2- en de C3 zijn in het spectrum van hard naar zacht de op een na hardste, en de in het midden gelegen compound. De C5 is de zachtste band. In 2019 vormt Hulkenberg een team met Daniel Ricciardo, de voormalige stalmaat van Max Verstappen. Tot dusver hebben de twee geen problemen gekend in de samenwerking, zo lieten zowel Hulkenberg als zijn nieuwe Australische collega al weten . Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"