Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg teleurgesteld in periode bij Renault: "Wisten onze doelen niet te behalen"

Nico Hulkenberg moet in 2020 plaatsmaken voor Esteban Ocon bij Renault. Een beslissing die volgens hem niet alleen genomen is op basis van performance.

Hulkenberg silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De komst van Esteban Ocon bij Renault hing al weken in de lucht en gaat ten koste van Nico Hulkenberg, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt.

De Duitser komt sinds 2017 uit voor Renault en gezamenlijk had men de droom om de Formule 1-top te bereiken, iets waarin men niet is geslaagd. "Het is erg jammer dat mijn reis met Renault tot een einde komt aan het einde van dit seizoen, zeker aangezien we onze doelstellingen niet hebben bereikt. We hadden gehoopt om een volgende stap te zetten, maar helaas is dat niet gelukt", reageert de coureur op de komst van Ocon.

Renault zou volgens Hulkenberg bij de rijderskeuze niet alleen gekeken hebben naar de prestaties en het talent van de coureur: "Algemeen bekend is dat de keuze voor een coureur niet alleen gebaseerd is op prestaties, maar dat tal van andere factoren een rol spelen. Maar dat is nu eenmaal hoe het is, ik had het graag anders gezien. Desondanks zal ik mijn focus houden en probeer ik het maximale eruit te halen voor de het team in de resterende races."

Hulkenberg wordt gelinkt aan een stoeltje bij Haas F1, waar hij een van de kanshebber is. Een deal is nog niet in de maak en nieuws hoeft dit weekend niet verwacht te worden: "Met het oog op 2020 ben ik ervan overtuigd dat er goede kansen liggen, maar op dit moment kan ik nog niets aankondigen."

Voorspelgame-wekelijks_klein

Wie wint de Grand Prix van België 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in