Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg velt zijn oordeel over het nieuwe Formule 1-tijdperk

Nico Hulkenberg geniet van de strijd tussen Red Bull en Ferrari, maar ook vooral van de Formule 1 in het algemeen. Volgens de Duitser staat de sport er beter voor dan ooit.

Nico Hulkenberg is als reserve van Aston Martin nog steeds actief in de Formule 1. Zijn laatste Grands Prix reed de supersub begin dit jaar als invaller voor de door corona gevelde Sebastian Vettel. De nieuwe generatie bolides probeerde hij daarnaast alleen uit in de simulator, terwijl hij de trainingen, kwalificaties en races tegenwoordig vanuit de pitbox of thuis op de bank moet aanschouwen. Daar zal hij ongetwijfeld van balen, maar als Formule 1-fan geniet hij wel van het nieuwe tijdperk in de sport. "Het veld zit dit jaar veel dichter op elkaar en we zien meer inhaalacties en meer mogelijkheden voor coureurs om terug te vechten nadat ze zijn ingehaald. Bovendien zijn de kwalificaties dit jaar ook erg spannend en lastig te voorspellen", is de Duitser enthousiast in een column op zijn eigen LinkedIn-pagina. Wel heeft hij een kanttekening. "Toch hebben Ferrari en Red Bull een voordeel op weten te bouwen ten opzichte van de rest en daardoor heeft nog geen enkel ander team een race kunnen winnen. Ik weet zeker dat bepaalde mensen van F1 en de FIA een betere balans hadden verwacht. Achter de twee topteams is het wel heel spannend geweest met mooie gevechten voor het podium."

Hulkenberg: "Het zal alleen maar beter worden"

De Formule 1-veteraan verwacht dat de sport de komende jaren alleen maar spannender zal worden en dat de teams verder naar elkaar toe zullen kruipen. "Over het algemeen is het racen beter dan de vorige jaren, want de auto's weten elkaar beter te volgen dan voorheen. De races in Oostenrijk en Silverstone toonden dat aan. In de toekomst kan dit alleen maar beter worden!" "Het veld zal namelijk dichter op elkaar komen in de toekomst, daar ben ik zeker van. Mercedes werkt hard en in het tweede deel van het jaar kunnen we al gevechten verwachten om de zege tussen drie teams." "Achter hen zijn McLaren en Alpine van gelijk niveau en strijden zij om P4. De andere teams daar weer achter zullen meer upgrades introduceren, waardoor we spannende gevechten kunnen verwachten om de laatste punten."

Hulkenberg verwacht discussie

Al met al zit het dus wel goed met de sport, zo denkt Hulkenberg, die geniet van zijn collega coureurs, maar wel nog een puntje aanstipt waar hij nog wat discussie over verwacht in de nabije toekomst: problemen met de financiën vanwege crashes. "F1 is over het algemeen beter dan ooit. Niet lang geleden werd de sport nog saai genoemd en was de media er niet enthousiast over. Nonsens! Naar mijn mening werkt F1 hard en succesvol aan de toekomst van de sport." "Duurzaamheidsvraagstukken worden behandeld - ook al is het voor sommigen niet snel genoeg - en prestigieuze merken als Audi en Porsche willen instappen. Op vele plekken voelen de raceweekenden bovendien weer aan als een festival!" "Tot slot wil ik graag nog benadrukken dat de kwaliteit van de coureurs weer belangrijker aan het worden is. Door de vele gevechten op het circuit, staan de coureurs weer constant onder druk en moeten ze vaker de auto op de limiet rijden." "Het gevolg is meer incidenten, die kosten veroorzaken in tijden van een budgetplafond. Het kan een probleem worden voor de teams bij het financieren van alle technische ontwikkelingen. Er zullen daar dus zeker discussies over worden gevoerd als het einde van het seizoen nadert", aldus The Hulk.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje