Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg verklaart vrije val in sprintrace GP Oostenrijk

Eventjes reed hij achter Max Verstappen op P2 in de sprintrace. Daarna reed hij buiten de punten, maar uiteindelijk werd Nico Hulkenberg zesde in de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk.

Hulkenberg Austria Sprintrace
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg beleefde in zijn Haas allerminst een saaie sprintrace in Oostenrijk. De Duitser startte van P4 en profiteerde optimaal van het gevecht tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Hulkenberg reed op P2, maar uiteindelijk was hij niet opgewassen tegen het geweld van de Red Bulls en de Ferrari van Carlos Sainz en maakte hij een vrije val, tot buiten de punten. Een bandenwissel naar slicks gaf hem alsnog het momentum om naar P6 te rijden.

"We hadden niet echt verwacht dat we hier punten zouden hebben. Gewoon goed werk van het team en we hebben onszelf beloond", trapte Hulkenberg zijn reactie tegenover onder meer RacingNews365.

De keuze om naar slicks te gaan was voor Hulkenberg een logische. "Ik denk dat het voor ons de enige juiste beslissing was omdat de intermediates te slecht werden. Ik zag hoe anderen me inhaalden en ik had de grip niet meer. George (Russell, red.) was de eerste die op slicks ging en ze zeiden dat het er goed uitzag."

Op slicks pakte hij seconden op zijn concurrenten om terug de punten in te keren. Toen hij nog op intermediates reed, zag het er redelijk uit, maar Hulkenberg merkte direct dat hij niet verder vooruit ging. "Ik wist dat ik op een gegeven moment meer druk van achteren zou krijgen. Het regende niet, de baan droogde op. En waarschijnlijk kan ik het eerder voelen welke kant het op gaat, dan dat je het op tv kunt zien. Ik wist dat het moeilijk zou worden om dat vol te houden."

Forbidden

Weddenschappen Nico Hulkenberg

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt