Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hulkenberg: "Voelde alsof er een parachute achter mijn auto hing"

Nico Hulkenberg kende een probleemloze ochtend in Barcelona. De Duitser nam plaats in de Renault R.S.19 en gaf na de luncht het stuur over aan teamgenoot Daniel Ricciardo.

Met 65 ronden achter zijn naam en een probleemloze ochtend blikt Hulkenberg tevreden terug op zijn eerste kilometers in de nieuwe Renault. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt 'de Hulk' terug.

"Mijn eerste indruk is prima en de auto kende geen grote problemen vanmorgen. Vijfenzestig ronden is een goede start", waarmee de Duitser slechts een ronde tekort komt voor een volledige Grand Prix-afstand. De R.S.19 voelt ondanks de nieuwe reglementen niet aan als een compleet andere auto, ondanks dat de voor- en achtervleugel fors gewijzigd zijn ten opzichte van een jaar eerder. "Het voelt niet als een compleet andere auto, maar als thuiskomen. Voor mij is er niet veel veranderd, zo rijden we bijvoorbeeld met hetzelfde stuurwiel en is onze zitpositie identiek aan die van vorig jaar. Ik had dan ook niet de verwachting dat de verschillen groot waren." "Het was moeilijk om een voorstelling te maken van het effect dat de nieuwe aerodynamische regels zouden hebben, maar ik vind het verschil erg meevallen." Alleen op de rechte stukken is het effect van de aanmerkelijk grotere achtervleugel wel aanwezig: "Het voelt alsof er een parachute achter mijn auto hangt", grapt de Duitser.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer