Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg ziet Audi-overstap als beloning voor harde werk

Een week geleden was daar eindelijk de aankondiging: Nico Hulkenberg verlaat na dit seizoen Haas en maakt de overstap naar Stake F1. De Duitser zal vervolgens in 2026 als Audi-coureur aan de start verschijnen. In Miami reageert Hulkenberg voor het eerst op zijn overstap.

Hulkenberg Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg gooide vorige week de knuppel in het hoenderhoek door aan te kondigen dat hij komend jaar de overstap maakt naar Stake F1 en in 2026 voor het nieuwe team van Audi rijdt. De Duitser lijkt daarmee een beloning te krijgen voor het jarenlange harde werk bij verschillende teams in het middenveld van de Formule 1. Hulkenberg is blij met de waardering die hij krijgt bij het nieuw te vormen team, maar weet ook dat er extra druk komt kijken bij het rijden voor een fabrieksteam.

"Net zoals alle andere teams, heeft Audi een plan", vertelt Hulkenberg tegenover onder meer RacingNews365. "Het is een groot project, met grote ambities. Wanneer je bij een fabrieksteam rijdt, komen er ook meteen extra verwachtingen bij kijken. Maar ze zijn flink aan het pushen, zoals de topteams dat ook doen."

Bij de aankondiging werd Hulkenberg al geroemd om zijn jarenlange ervaring binnen de Formule 1. De Duitser kan bevestigen dat Audi vanaf dag één zeer positief was over een overstap van Hulkenberg en ziet zijn overstap dan ook als ene beloning van jarenlang hard werken: "Ze waarderen mijn ervaring, mijn keuzemanagement en mijn gevoel voor het afstellen van een auto. Dit is een schitterende kans voor mij, maar er komen ook grote verwachtingen bij kijken, waar ik aan moet voldoen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez