Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Hyundai trekt bekende oud F1-teambaas aan: F1-avontuur op komst?

Cyril Abiteboul. Kennen we die naam nog? De voormalig Renault-teambaas gaat aan de slag bij het Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai als teambaas van de motorsportafdeling.

Abiteboul Horner 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hyundai Motorsport heeft Cyril Abiteboul aangesteld als nieuwe teambaas. Hij gaat de motorsportdivisie leiding geven in deze speciale nieuwe rol die er eerder niet was. Vooralsnog zullen zijn werkzaamheden vooral gericht zijn op het WRC-programma van Hyundai, maar zit er meer aan te komen?

Het gerucht gaat namelijk dat Hyundai een van de partijen is die achter de schermen in gesprek is met de Formule 1 over een eventuele toetreding tot de sport. F1 zei laatst, toen het nieuws over Andretti en General Motors naar buiten kwam, nog dat het in gesprek was met andere partijen.

Met zijn F1-ervaring zou Abiteboul een rol kunnen spelen bij het opzetten van een F1-avontuur voor Hyundai, maar vooralsnog hebben de Koreanen officieel nog met geen woord gerept over een eventuele toetreding tot de koningsklasse van de autosport. Vooral aangezien Abiteboul nog geen ervaring heeft in de rallywereld, lijkt zijn aanstelling een opvallende keuze te zijn.

Zelf repte hij in ieder geval ook met geen woord over de Formule 1 toen het nieuws naar buiten kwam. "Het is geweldig om deze kans te hebben gekregen om bij Hyundai Motorsport aan de slag te gaan als Team Principal. Het merkt timmert langzaam verder aan de weg en ik vind het geweldig dat ik er deel uit van mag maken."

"Om het WRC-programma en de andere klantenprogramma's leiding te geven is mooi en het team heeft al laten zien dat het erg sterk is. Ik kijk er naar uit om mezelf onder te dompelen in de rally community en meer te leren over deze spectaculaire sport. Hyundai heeft me alle steun gegeven die nodig is om de overstap vlekkeloos te laten verlopen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan", aldus de voormalig F1-teambaas.

Ook interessant:

Hoe Raikkonen bijna een volledig F1-team naar de financiële afgrond hielp

Kimi Raikkonen zorgde er bij zijn Formule 1-comeback in 2012 bijna voor dat een volledig Formule 1-team opgedoekt kon worden. Hoe hij zijn voormalige werkgever bijna failliet racete, dat leggen we je uit in onderstaande video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez