Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Häkkinen: "Knap dat Alonso loyaal is gebleven aan McLaren"

Of Fernando Alonso echt zijn laatste Formule 1-race heeft gereden tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi blijft nog even gissen, feit is dat de Spanjaard in ieder geval in 2019 niet terugkeert op de grid. Volgens voormalig Formule 1-coureur Mika Häkkinen is het vertrek van Alonso een fikse aderlating voor de sport, maar breekt er ook een nieuw tijdperk aan.

"We hebben slechts twintig Formule 1-coureurs, maar van de huidige twintig coureurs zien we in 2019 zes coureurs niet terug. Dat betekent dat de huidige grid voor een groot deel wordt ververst, dat is iets wat we de afgelopen jaren niet hebben gezien in de Formule 1", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Hoewel de Fin zich duidelijk verheugd op het nieuwe Formule 1-seizoen vindt hij het jammer dat Fernando Alonso in 2019 niet meer van de partij is. "Ik vind vooral de statistieken niet in het voordeel van Alonso spreken, die geven echt geen recht aan zijn kwaliteiten. Hij is er tenslotte in geslaagd om zelfs met een mindere auto, zoals de McLaren, op het hoogste niveau te presteren. " Häkkinen bewondert Alonso niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als coureur, maar ook als mens heeft hij de Spanjaard hoog zitten. "Wat ik vooral bijzonder vind, is dat hij onder alle lastige omstandigheden zijn motivatie heeft behouden. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om positief te blijven en te blijven lachen terwijl je in een mindere auto rijdt." "Ik heb de grootste respect voor Alonso zijn prestaties, maar ook dat hij loyaal is gebleven aan McLaren. We kunnen echt trots zijn op zo'n sportman die in iedere situatie zo professioneel is gebleven. Het is mooi dat hij opnieuw de Indy 500 gaat rijden. Ik kijk er echt niet raar van op als Fernando de Triple Crown pakt, hij heeft al gewonnen in Monaco en Le Mans, nu alleen nog de Indy 500."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"