Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Häkkinen pleit voor meer testdagen in de Formule 1

Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 zijn er al diverse veranderingen doorgevoerd, toch heeft voormalig Formule 1-coureur Mika Häkkinen nog een tip voor ze om de sport naar een hogere niveau te tillen.

"Persoonlijk denk ik dat renstallen als McLaren en Williams te lijden hebben onder het feit dat er maar beperkt getest mag worden in de Formule 1. Als je aan het begin van het seizoen problemen hebt met je auto, dan moet je gewoon zoveel mogelijk kilometers kunnen maken, maar met de huidige beperking van het aantal testdagen lukt dat niet. Geen enkele computer of simulator kan berekenen hoe de auto reageert op de baan", aldus Häkkinen tegenover de pers.

Ondanks deze tip aan het adres van Liberty Media is de Fin verder vol lof over de nieuwe eigenaren en de stappen die inmiddels zijn gemaakt. "Dankzij Liberty Media is de Formule 1 een stuk toegankelijker geworden voor de fans. Zo zijn er echt stappen gezet om de sport naar een hogere niveau te brengen, zowel op als naast de baan. Ze zien duidelijk in dat de Formule 1 onderhoudend en spectaculair moet zijn. " Voor Häkkinen kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg van start gaan. "Dit jaar zagen we al een spannende titelstrijd met coureurs die op het hoogste niveau met elkaar de strijd aangingen. Nu de kaarten opnieuw worden geschut, staat ons in 2019 nog heel wat te wachten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"