Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hülkenberg is net zo sterk als Hamilton in kwalificatie'

Nico Hülkenberg laat er tijdens de kwalificaties dit seizoen geen twijfel over bestaan. Hij is veruit de beste Renault coureur op de zaterdag. Ook op de zondag trouwens maar vooral op zaterdag komt zijn teamgenoot geen moment in zijn buurt.

Door de sterke kwalificaties van Hülkenberg valt het mindere presteren van Palmer dit seizoen nog sterker op. Teambaas Abiteboul neemt Palmer dan ook enigszins in bescherming. "Palmer mist op zaterdag de snelheid die Hülkenberg wel heeft over één rondje. Tijdens de race lukt het hem echter wel om meer uit zijn auto te halen dan tijdens de kwalificatie." De Duitser met Nederlandse roots is dit Formule 1 seizoen nog niet eenmaal verslagen door zijn teamgenoot Palmer. Daarmee is hij de enige coureur met een ongeslagen status tijdens de kwalificatie.

Volgens zijn teambaas Abiteboul heeft Lewis Hamilton dan ook mazzel dat Hülkenberg niet over hetzelfde materiaal beschikt. Hoewel Abiteboul het logisch vindt dat de meeste aandacht uitgaat naar Hamilton met zijn polerecord, vindt hij het jammer dat de prestaties van Hülkenberg daardoor minder opvallen. "Nico is een super goede kwalificatiecoureur. Misschien zelfs wel één van de beste kwalificatiecoureurs van dit moment. Helaas valt dit minder goed op omdat zijn auto minder snel is. Wat hij echter in de kwalificaties presteert, is gezien de omstandigheden echt bijzonder goed."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"