Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hülkenberg nuchter na spectaculaire crash: "Koprol stelde niks voor"

De salto van Nico Hülkenberg mocht er dan spectaculair uitzien, maar op de Duitser zelf maakte het bijzonder weinig indruk. Hij stapte ongedeerd uit, overigens niet dankzij de halo.

Op de vraag van Ziggo Sport of Nico Hülkenberg was geschrokken van zijn koprol , antwoordt de Duitser dat het voor hem weinig voorstelde: "Van buitenaf ziet het altijd indrukwekkender uit, maar met een salto om de eigen as komen er maar weinig krachten vrij." Even was Hülkenberg zich sterk bewust van het feit dat er vlammen uit zijn RS18 kwamen, maar ook dat kwam snel goed: "De marshalls waren er snel bij en deden hun werk goed, dus dat was helemaal in orde, maar het is natuurlijk jammer dat de race zo snel voorbij was."

Hülkenberg wil niemand als schuldige aanwijzen voor het onfortuinlijke incident, dat enkel de Renault-coureur de kop kostte. Romain Grosjean, die het tikje gaf, kwam met de schrik vrij: "Ik denk dat het een race-ongeluk was. Ik heb Romain sowieso nooit gezien, ik dacht dat hij van de baan was geraakt." Als Hülkenberg gevraagd wordt of hij dankbaar is voor de halo, die hem mogelijk zou hebben beschermd bij zijn koprol, geeft de Duitser het tegendeel te kennen: "Volgens mij heeft de halo geen enkele rol gehad in dit ongeluk. Het heeft me hooguit verhinderd om iets sneller en gemakkelijker uit te stappen", aldus Hülkenberg die tot slot nog even aangeeft dat hij écht oke is: "Ik heb geen fysieke klachten. Meer dan een beetje luchtacrobatiek was het niet."

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1066683236292661248

De Hulk gaat over de kop na de start! 😧 Hij is gelukkig in orde 💪 #AbuDhabiGP #ZiggoSportF1 pic.twitter.com/c9xCCInzN5 — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) 25 november 2018

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie