Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Marc Marquez

Iconisch sprookjeshuwelijk tussen Honda en Marquez definitief ten einde

Het is officieel: Marc Marquez en Honda gaan uit elkaar. Een iconische samenwerking komt zodoende ten einde.

Marquez Honda Assen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Respol Honda

Marc Marquez, 'you love him or you hate him'. De Spaanse MotoGP-coureur zette sinds 2013 de MotoGP volledig op zijn kop, bijvoorbeeld door in zijn debuutjaar al direct de wereldtitel te pakken. Daarna pakte hij er nog eens vijf en al zijn MotoGP-successen boekte hij met Honda.

De laatste jaren echter werd hij achtervolgd door het nodige blessureleed, niet in de laatste plaats door, het moet gezegd, een veelvoud aan crashes. Nu hij naar eigen zeggen fitter is dan ooit, op losse kwetsuren na, komt hij nauwelijks tot scoren. Waar hij tot enkele jaren geleden kon lezen en schrijven met de Honda, kan hij zich er nu niet meer mee in de picture rijden.

Marquez verlaat Honda

Nu is het eindelijk officieel. Na het huidige MotoGP-seizoen zullen de twee partijen uit elkaar gaan, zo hebben ze samen afgesproken. Na weken van speculatie heeft Honda dan ook bekendgemaakt dat de zesvoudig MotoGP-kampioen het team inderdaad gaat verlaten.

Het is dan ook een kwestie van tijd totdat Marquez bekend zal maken de overstap te maken naar Gresini Racing, waar hij teamgenoot kan worden van broer Alex. "Bedankt voor deze geweldige reis. 11 jaar samen", zo laat Marquez optekenen.

"We hebben onvergetelijke momenten gedeeld: 6 wereldtitels, 59 overwinningen, 101 podiums en 64 polepositions. Hard werk, toewijding en door de jaren heen hebben we een sterke band opgebouwd. Gelach, gehuil, plezier, moeilijke momenten, maar nog belangrijker: een unieke en onevenaarbare relatie. Uit het oog, maar niet uit het hart", aldus de Spanjaard.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na eerste pole Verstappen in Miami