Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Idee derde DRS-zone verdwijnt nog niet in de prullenbak

In navolging van het Albert Park krijgt een aantal andere circuits mogelijk ook een extra DRS-zone. Het experiment was in Australië niet bijzonder succesvol, maar dat lag mogelijk aan de aard van het circuit.

De Grand Prix van Australië telde slechts vijf inhaalacties. Een derde DRS-zone werd voor het weekend al aangewezen om inhalen te bevorderen, maar het gewenste effect bleef uit. Toch kijkt wedstrijdleider Charlie Whiting naar de mogelijkheden om andere circuits ook van een extra DRS-zone te voorzien.

"We zoeken naar mogelijkheden om het DRS-systeem effectiever in te zetten. Het Albert Park Circuit is geen ideaal circuit om in te halen. We dachten daar iets aan te veranderen door tussen bocht twaalf en dertien een derde DRS-zone te plaatsen."

Het was niet zozeer de bedoeling dat op dat rechte stuk meer werd ingehaald, maar meer om de auto's richting de oorspronkelijke zones dichter bij elkaar te krijgen. Veel coureurs oordeelden al gauw dat de zone te kort was om het beoogde effect te realiseren en de statistieken bewezen het gelijk van de rijders.

Dat het in Melbourne niet werkte, wil echter niet zeggen, dat een extra zone ergens anders ook geen effect zal hebben:

"We hoopten op dit specifieke circuit iets extra's te brengen", aldus Whiting, die zelf ook doorheeft dat inhalen een probleem is in de Formule 1.

"We zullen in navolging van dit eerste experiment nagaan of er circuits zijn die zich misschien meer lenen voor een dergelijke idee."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen