IJzersterke GP3-race levert Verschoor vierde plaats op

29 sep. 2018 10:05 René Oudman 0 reacties
Richard Verschoor heeft wederom een topprestatie afgeleverd in de GP3 Series. De 17-jarige coureur van MP Motorsport is in zijn vijfde race in het voorprogramma van de Formule 1, ditmaal op het Sochi Autodrom, keurig als vierde over de meet gekomen.

Nadat Verschoor in de wedstrijden op Spa-Francorchamps en Monza bij vlagen al mooie dingen had laten zien, reed de Utrechter in Sotsji zijn tot dusver beste race in de GP3 Series.

Gestart vanaf P8 baande Verschoor, die meende dat er meer in had kunnen zitten dan een achtste kwalificatietijd, zich in rap tempo naar voren. Simo Laaksonen bleek even een lastige noot om te kraken, maar toen Verschoor de Fin te pakken had, kon hij de nummer zes eveneens snel voorbij geraken.

Zelfs Ferrari-junior Callum Ilott werd aan de kant gezet door de MP-bolide van Verschoor, en ondanks dat de top vier in de beginfase bij de rest van het veld was weggereden, kon de ontketende Utrechter de opgelopen achterstand gauw inlopen. Jake Hughes werd gepasseerd en zelfs een podium leek mogelijk toen Nikita Mazepin een onderzoek aan zijn broek kreeg gesmeerd, maar uiteindelijk bleef het bij P4.

Verschoor heeft nu achttien punten achter zijn naam staan. Bovendien maakt de MP-jongeling een goede kans om zondag wéér te scoren: hij start vanwege de omgekeerde grid-regel namelijk als vijfde voor het tweede bedrijf.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen