Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

"Ik heb medelijden met Vettel en Leclerc"

Daar waar vele mensen in de Formule 1-paddock na de crash van Sebastian Vettel en Charles Leclerc boos waren, zo is er ook iemand die het met ze te doen heeft. Oud-wereldkampioen Mika Hakkinen sympathiseert namelijk met het Ferrari-duo.

Vettel Leclerc Rusland 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Aan het einde van de Braziliaanse Grand Prix ging het compleet mis voor Ferrari toen haar coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc met elkaar in aanraking kwamen en hun race beiden in het water zagen vallen. Iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt was woedend, terwijl de concurrentie in zijn vuistje lachte.

Er is echter ook iemand binnen de Formule 1-paddock die het wel te doen heeft met de twee Ferrari-kemphanen. Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen weet namelijk maar al te goed in wat voor lastig parket de coureurs zich momenteel bevinden.

"Het komt nou eenmaal wel eens voor dat teamgenoten crashen. Bij mij is het ten minste twee keer gebeurd. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 1999 crashte ik met mijn McLaren-teamgenoot David Coulthard. We hadden als eerste en tweede gekwalificeerd en hadden de race sowieso gewonnen als David die fout niet had gemaakt."

"Voor Vettel en Leclerc was de crash het ergste wat er kon gebeuren. Ik voel echt met ze mee. De gebeurtenissen leggen net wat extra druk op de schouders van teambaas Mattia Binotto, die een manier zal moeten gaan vinden om zijn twee coureurs volgend seizoen beter samen te laten werken", aldus Hakkinen in zijn column voor Unitbet.

Luister nu de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel je bijpraten over alle gebeurtenissen in de Formule 1-wereld.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP